Hvad lærer man til hundetræning

Velkommen til hundiskole.dk

 

Forskellen på de forskellige kurser kan du læse om her:

 

 

Hvalpetræning:

 

Dette kursus vil normalt strække sig over 8 hverdagsaftener. Det henvender sig til hvalpe i alderen: 8-16 uger.

Din hvalp vil få muligheden for at blive socialiseret med andre hvalpe: Der vil være både leg og hilsesituationer med og uden snor.

Der tages udgangspunkt i de "almindelige" lydighedsøvelser som: sit, dæk, indkald, plads, lineføring/gå pænt i snor osv. derudover vil du få forskellige kontaktøvelser at arbejde med.

Det rent teoretiske vil også fylde lidt på et hvalpekursus, emner som: Alene-hjemme træning, renlighed, bidehæmning osv. vil blive gennemgået.

Vil man have en velstimuleret hund er det vigtigt, at man fokuserer på den mentale aktivering. På hvalpekurset vil du få idéer og vejledning i, hvordan du bedst muligt stimulerer din hvalp.

 

Unghundetræning for unghunde, som ikke har gået til hvalpetræning hos mig:

 

Dette unghundehold er for hunde, som ikke har gået til hvalpetræning hos mig, eller som slet ikke har været på et hvalpehold. Måske har du fået hunden sent, eller ikke haft mulighed for at starte tidligt på et hvalpehold. Holdet henvender sig derfor til unghunde i alderen ca.5-12 måneder.

Alle basale øvelser vil blive gennemgået fra bunden, din hund behøver altså ikke kunne noget inden opstart.

Vi vil bl.a. arbejde med øvelser som: Sit, dæk, stå, plads, indkald og kontaktøvelser.

Der vil på kurset også være fokus på aktiveringsøvelser og små søgeopgaver. Unghunde har et stort behov for at blive aktiveret mentalt, derfor vil du få en del idéer til opgaver og "lege", som med fordel kan laves hjemme.

Teoretiske emner som kønsmodning, socialisering, udfordringer i forbindelse med kønsmodningen vil også blive gennemgået. Bemærk venligst, at tæver i løbetid ikke kan deltage i træningen, imens løbetiden står på (ca.3 uger)

 

Unghundetræning for unghunde, som HAR gået til hvalpetræning:

 

Holdet henvender sig til unghunde i alderen ca.6-15 måneder. Din hund har gået til hvalpetræning, enten hos mig eller et andet sted.

Der vil blive arbejdet videre med de gængse lydighedsøvelser som: sit, dæk, stå, lineføring, indkald mv. dog med ekstra fokus på at lære hunden, at blive i øvelserne i længere tid.

Hundene vil blive udfordret med kontaktøvelser og med øvelser, hvor de i høj grad skal bruge hovedet ("hjernegymnastik") og søgeopgaver af forskellig art.

På kurset vil der også være en teoretisk gennemgang af kønsmodningens betydning for hundens adfærd og en gennemgang af de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med kønsmodningen.

Der vil altid være tid og opfordringer til alle former for spørgsmål.

Dette kursus er stort set identisk med ovenstående, dog vil sværhedsgraden på de forskellige øvelser være noget højere og øvelserne vil ikke blive gennemgået fra bunden.

Bemærk venligst at tæver i løbetid ikke kan deltage i træningen.

 

Træning for voksne hunde-fortsættere:

 

Du har allerede gået på minimum 2-3 hold med din hund, enten hos mig eller et andet sted. Holdet er for dig, der vil holde den almindelige lydighedstræning ved lige og gerne have nye udfordringer i form af aktiveringsøvelser og kontaktøvelser.

På dette hold vil der være en god blanding af øvelser, som hundene allerede kender og nye øvelser med særlig fokus på hjernegymnastik og samarbejde. Søgearbejde i forskellige former vil også forekomme.

Gennem hundens liv kan der opstå forskellige adfærdsmæssige udfordringer, der vil selvfølgelig være tid til at håndtere/diskutere disse.

Alle voksne/øvede hunde fra ca. 1,5 års alderen er velkomne på dette hold.

Bemærk venligst at tæver i løbetid ikke kan deltage.

 

Klikkertræning for begyndere:

 

Jeg udbyder som regel dette kursus 1-2 gange om året. Det er i princippet et hold for alle aldre, dog kan det være en fordel at have taget et hvalpekursus først, da der ikke vil være fokus på socialisering.

Klikkeren er en lille plasticdims med en fjeder i, som udløser en metallisk lyd, når man trykker på den. Denne lyd er en information til hunden om, at der lige om lidt kommer en godbid. Man klikker i det sekund, hunden gør, som man ønsker. Det vil sige, at man har mulighed for at være meget præcis med sin belønning. Klikkeren bruges primært i indlæring af nye øvelser og man behøver derfor ikke altid at have sin klikker på sig.

Udover muligheden for præcision i træningen, arbejder man også meget med hundens evne til selv at tage initiativ og "prøve sig frem", dette bevirker, at hunden får brugt en masse mental energi. (man kalder denne indlæringsform for "operant indlæring/betingning").

Alle racer og store såvel som små hunde kan med fordel deltage i et klikkerkursus. Al teori og alle øvelser bliver forklaret fra bunden. Der vil være meget fokus på øvelser, som udfordrer hunden mentalt og derudover vil der blive brugt nogen tid på den "almindelige lydighedstræning", bl.a. at forbedre lineføring, kontakten på gåturene mv.

Tæver i løbetid kan ikke deltage i de uger, løbetiden står på.

 

Tricks og søg

Hvis din hund efterhånden kan de basale øvelser og du har ikke behov for at få dem opfrisket til træning, så kan dette være holdet for dig. På dette kursus vil der ingen lydighedstræning være, men i stedet 100% fokus på sjove aktiveringsøvelser/tricks og på søge-opgaver.

Hyggen er i højsædet og en stor del af kurset består også i at have en nærværende og hyggelig time med sin hund.

Tæver i løbetid kan ikke deltage.

 

 

En del af træningsarealet på Skanderborg dyrehospital

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Den bedste gave du kan give din hund, er at DU tilmelder dig et hundetræningskursus"